В Профилираната езикова гимназия Екзарх Йосиф Първи в Ловеч бе дадено начало

...
В Профилираната езикова гимназия Екзарх Йосиф Първи в Ловеч бе дадено начало
Коментари Харесай

В Езиковата гимназия в Ловеч ще започне построяването на нов учебен корпус

В Профилираната езикова гимназия " Екзарх Йосиф Първи " в Ловеч  бе обещано начало на построяването на нов образователен корпус , което ще даде опция за прекосяване на едносменен режим на образование. Необходимите средства от над 1,3 милиона лв. са обезпечени от страната по Програмата за създаване, продължение, надстрояване и реорганизация на детски ясли, градини и учебни заведения 2020-2022 година Проектът за новата постройка е направен със средства на учебното заведение.
 Българска телеграфна агенция
На церемонията по първа копка участваха заместник-министърът на образованието Мария Гайдарова, кметът на община Ловеч Корнелия Маринова, регионалният шеф Светослав Славчев, началникът на Регионалното ръководство на образованието Еленко Начев, изпълнителите на плана и строителния контрол, както и други посетители.
 Българска телеграфна агенция
" Това е обект, чийто старт чакаме от много дълго време. Освен, че ще се осъществя едносменно образование, ще се даде опция и за налична архитектурна среда, ще се изградят девет нови класни стаи - две в остарелия физкултурен салон и седем в новата пристройка, и един кабинет. Ще бъдат освободени кабинети в общежитието, вследствие на което там ще се обособят 12 нови спални пространства ", съобщи кметът на общината Корнелия Маринова.
Тя уточни, че от всички 29 паралелки и над 750 възпитаници, 41 % са от други обитаеми места. По контракт осъществяването на плана би трябвало да продължи 280 дни или до 14 септември 2022 година

Заместник-министър Мария Гайдарова уточни, че по програмата на Министерството са обезпечен и общо 210 милиона лв. за цялата страна. " Министерството на образованието и науката през последните години организира поредна политика в тази посока да има еднакъв достъп до качествено обучение, да има добра физическа среда, учениците да учат на една промяна, да имат чудесни условия, да бъдат стимулирани и по този начин да им даваме старт в живота тук, в България ", сподели още Гайдарова и пожела " на добър час " на построяването на новия корпус.

Тя подари на шефа на учебното заведение Радослав Хитов томовете на Симеон Радев " Лица и събития от моето време " с благопожелание учениците да познават историята на своята страна и са станат персони.

Хитов съобщи, че учебното заведение има подготвен план и за създаване на басейн.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР